Nytt organisationsförslag: Ubuntu Sverige 11.06

23Maj11

Mjukvaror behöver uppgraderingar efter tidens krav och fixar för de buggar som har identifierats. Samma sak är det med organisationer. Det som en gång tycktes funka hyggligt blir en alltmer uppenbar brist och till slut en rejäl pain in the ass. Ubuntu Sverige har en tid haft en arbetsgrupp som har arbetat fram en helt ny, verkligen lovande organisation.

Förslaget har postats till på Ubuntu Sveriges mötes-wiki.

Läs det i sin helhet: https://wiki.ubuntu.com/SwedishTeam/M%C3%B6te/IRCM%C3%B6te11?action=AttachFile&do=get&target=Organisation_Ubuntu_Sverige_4.01.pdf15 Responses to “Nytt organisationsförslag: Ubuntu Sverige 11.06”

 1. 1 Starsystem

  Jätteroligt att se att det börjar röra på sig igen och att alla diskussioner lett fram till nåt konstruktivt och positivt!

 2. Kul som sagts att det händer grejer. Hoppas att det strömmar folk till Ubuntu Sverige igen. Tycker iofs att vi har försökt få till den här strukturen ganska länge, men det är bra att det konkretiseras på ”papper”.

  Bara inte initiativen drunknar i byråkrati och långa ledtider…

  Frågan är också hur många som är aktiva numera?

 3. Bra tankar,Urban. Problemet är bara att det tydligen inte längre går att engagera folk. Ett fenomen som finns på alla platser. Jag har ingen aning hur man kan ändra på detta igen…

  LJ

 4. 4 urbananjar

  Det är inte lätt att engagera folk, men det går! –Inte med den soppa som varit hittills, men nu tror jag förutsättningarna kan finnas. Vi borde till exempel ha gräddan av Sveriges webbutvecklare bland våra medlemmar, sympatisörer och användare — då borde vi ha Sverigs justaste webbsida, eller i alla fall den justaste ideellt drivna. Bara för att ta ett exempel.

 5. Lycka till med detta. Jag hade svårigheter med alla IRL träffar på sistone. Ingen hade tid eller lust. Nu måste jag säga det: Det var bättre förr. Minns du ? Undrar vad som hände. Kanske en allmänt trötthet på Internet, vem vet.
  Konstigt är även att många av dom gamla rävarna lämnade Ubuntu komplett. Bara för att dom hade problem med webbplatsen rättfärdiga ju inte sådana åtgärder, tycker jag.

  LJ

  • 6 urbananjar

   Det är gubbvarning på det där med ”det var bättre förr”, men sånt får såna som jag och du leva med 😉 Men det går att göra saker bra igen, kanske inte som förr för då har man ingenting lärt utan annorlunda och bra.

   Orsakerna är nog många. Envälde funkar inte, det ser vi idag i Libyen, men att ingen bestämmer och alla pratar runt funkar inte heller, det har vi tydligt bevisat.

   Sen försvann väl fokuset på Ubuntu ett tag, visst man kan bygga ett community kring allmänt datorintresse eller allmän vurm för fri mjukvara, men varför då ha Ubuntu i namnet. Sånt skapar förvirring och slitningar.

   Nu ska vi förhoppningsvis lägga en ny grund, med tydligt fokus på Ubuntu och ett tydligt, kollektivt ledarskap, men också med utrymme att i det lilla bygga grupper efter sin egen näbb och fason.

   Men sen är säkert den här organisationen något av en betaversion, men det är bara att köra, testa och lämna patchar och buggrapporter så får vi uppdatera… Jag är i alla fall övertygad om att den har förutsättningen att ge arbetsglädjen tillbaka.

   • Vad som gör mig rädd är att det är för många saker som måste tas hand om. Att köra igång allting kräver en hel del insatser och jag personligen skulle inte sätta fokus på kraven från Canonical just nu utan koncentrera mig på själva webbplatsen inkl. wikin, inte på Locot i sig. Men det är min åsikt.
    Och jag är gubbe 🙂

    LJ

 6. 8 Starsystem

  Portalen är ju locots ansikte utåt så det är väl rimligt att börja fixa den först? Sen får man väl sjösätta en grupp i taget och se till att dom kan bli självgående? Att köra i gång allt på en gång kan jag hålla med om att det kan bli jobbigt. En sak i taget lugnt och stilla så kommer det att gå vägen. 😉

 7. 9 Starsystem

  Portalen är ju locots ansikte utåt så det är väl rimligt att börja fixa den först? Sen får man väl sjösätta en grupp i taget och se till att dom kan bli självgående? Att köra i gång allt på en gång kan jag hålla med om att det kan bli jobbigt. En sak i taget lugnt och stilla så kommer det att gå vägen.

  😉

 8. Håller med Starsystem. Jag kanske borde också lämna ett organisations-förslag för Ubuntu Sverige. Det ligger även i mitt intresse att se-org blir en webbplats där man trivs igen. Trots att vi startade eget borde det inte vara något hinder att komma med förslag tycker jag.

  LJ

 9. 11 Pressen talar ut om Ubuntu.

  #förvirrat personpåhopp#

 10. 14 Starsystem

  Varför tar det så lång tid att fixa portalen? Både förra TL och nuvarande TC är ju angelägna om att den ska fixas asap!? Vad är det som tar sån himla lång tid?

 11. 15 Harlekin

  Sådärja! Riktigt roligt att det börjar gå framåt igen!:

  Här är de arbetsgrupper samt aktiva projektgrupper som ingår i LoCots tänkta ledningsgrupp. Samt medlemmarna i dem.

  Översättning:

  * Daniel Nylander
  * David Bengtsson
  * Fia Schütz
  * Håkan Hagman
  * Stefan Lunderius

  Support:

  * Anton Eliasson
  * Bowmore
  * Jimmy Andersson
  * Johan Ramm-Ericson
  * Plun
  * Stefan Berg

  Webbplats:

  * Håkan Sörensson
  * Pontus Öhman

  Teknik:

  * Johan Ramm-Ericson
  * Lars Ljung
  * Nafallo
  * Konservburk
  * Hund
  * Peetra

  Projekt Webbplatsens design:

  * Håkan Sörensson
  * Peetra
  * Pontus Öhman

  Projekt Ubuntu-filmer:

  * Christoffer Holmstedt


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: