Våra viktigaste resurser

14Maj11

Jag fortsätter att utgå ifrån att Ubuntu Sveriges syfte är att främja användandet av Ubuntu i Sverige. Det är ju ingen alltför vild gissning när gemenskapen har ett namn som Ubuntu Sverige och när den sponsras med webbplats och annat av Canonical, företaget bakom Ubuntu. Jag har fått rätt många kommentarer här i bloggen och på Facebook. Kommentarer om både ditt och datt, men ingen som har motsagt mitt antagande att syftet är att främja användandet av Ubuntu.

För att göra detta måste vi hushålla med våra resurser och rikta in dessa på vad som är viktigt. Resurserna är förstås våra medlemmar och deras fokus och uppmärksamhet. Så där på papperet har vi snart sjutton tusen medlemmar registrerade i forumet vilket är högligen imponerande. Räknar vi medlemmar registrerade i LaunchPad är vi 134. Ser vi på aktiva i forumet eller på något annat tydligt sätt är det kanske några tiotal.

Hur aktiv var och en kan/vill vara är givetvis högst personligt, men varierar också över tiden med hur livet i övrigt utvecklar sig. Plugg, jobb, barn, hus och andra intressen ska ju också ha sin tid, men den tid man verkligen lägger på Ubuntu ska ju helst leda till något nyttigt och då är det där med fokus och uppmärksamhet viktigt.

Vi har ju fått vår beskärda del av spammare, troll och rättshaverister och det dessa gör är just att agera tidstjuvar. De ställer till bråk och onödiga diskussioner och för bort fokus från det väsentliga. Just nu verkar långrandiga diskussioner runt regeltolkningar och hantering av benådade permanentbannade regelbrytare vara den aktuella tisdtjuven. Det pyser av försök att misskreditera dem som gör storverk med att försöka hålla ordning. Misstroende och konspirationsteorier är liv och blod för rättshaveristerna.

En annan haverist återkommer via en annan kanal och tjatar oupphörligt om behovet av ”en stark ledare”, men herregud vi ser ju i Libyen hur bra och lugnande detta är och dessutom har Ubuntu Sverige precis förrättat val. Ge de nyvalda lite råg i ryggen i stället för att sprida misstroende!

Så har vi han som snackar ”dynghög” och kallar meningsmotståndare för ”kloakråttor”. Han må vara hur tekniskt kompetent som helst, men med den attityden är det bäst för Ubuntu om han kör Windows i stället.

Men det är lätt för även oss andra att stjäla fokus och uppmärksamhet. Det finns en gammal historia om styrelsen i ett storföretag som har att ta ställning till bygget av ett nytt kärnkraftverk. Budgeten är på mångmiljardbelopp och dokumentationen tjock och tekniskt avancerad. Beslutet klubbas lätt och snabbt utan diskussion.  Någon månad senare kommer det upp ett förslag om att bygga ett cykelskjul där byggarbetarna kan ställa sina cyklar. Plötsligt har alla en åsikt om färg, form och material och diskussionen tar timmar. http://bikeshed.com/

Det är på tiden att det börjar bli kul att jobba för Ubuntu igen. De som stjäl fokus och uppmärksamhet måste förpassas någon annanstans.12 Responses to “Våra viktigaste resurser”

 1. 1 plun

  Nej det är rena ”kloakråttor” som förpestar Ubuntu och ska ha sin rena värld ala Debian eller någon annan nördisk dist typ Arch.

  Hur teknisk jag än är !!!

  Ubuntu Sveriige dör just nu ! Banka in det i era skallar ! Ubuntu är döende !!!

 2. 2 urbananjar

  Ubuntu lever i högönsklig välmåga oavsett vad som sker i dessa nordliga utmarker. Sverige förblir däremot ett av IT-världens u-länder. Vi hade nog kunnat ändra på det om inte vår rörelse hade punkterats.

  Nåväl, solution och laglappar och sen är det bara att pumpa…

  Men tyvärr, Plun, den attityd du visar upp här går inte hem i Ubuntu, har aldrig gjort och kommer aldrig att göra.

 3. 3 plun

  Jo du surrar en massa goja som du oftast gör.

  1. Sparka ut ”hund”

  2. Rensa upp i forumet, bort med flera deltavlor.

  3. Gor en angenäm reklamsida för Ubuntu dvs framsidan

  4. Konkret demo hur man hanterar Unity.

  5. Unityhatarna kan dividera sin ”skit” i Ubuntus utvecklingsforum !!”

  Klart !!

  • 4 urbananjar

   Nu börjar du i alla fall bli lite konkret…

   Vad gör hund för fel?

   De övriga punkterna låter vettiga, men exakt vilka deltavlor skulle du vilja ta bort?

   Ja, framsidan suger verkligen r*v. Följer knappast heller Ubuntus designmanual. Är den gjord för IE6 eller vad är problemet? Marginalerna…

   Demo, hur tänker du?

   • 5 plun

    Hmmmm……….

    ”hund” skriver en massa skit om Ubuntu och kör själv Arch, sämsta tänkbara admin. Usel !!

    Samtliga deltavlor som INTE rör Ubuntu tas bort !!

    Jo det finns massvis med bra demon om man vidgar sina vyer till OmgUbuntu eller webupd8…… Unity är kanon när man kommer på hur man hanterar dito !!! Men det kanske behövs svenska diton !

   • 6 Maths

    Hund kör serverversionen av Ubuntu, men på skrivbordet använder han Arch. Det gör honom kvalificerad, enligt mig. Så sluta hacka!

 4. 7 John

  Ubuntu lever nog. Fortsätt med din blogg som den är.

 5. 8 Starsystem

  ”Så där på papperet har vi snart sjutton tusen medlemmar registrerade i forumet vilket är högligen imponerande.”

  Detta är mycket intressant och om varje medl. bidragit med typ 10kr var så hade det blivit 170.000kr att kunna lägga på marknadsföringsmaterial, evengemang osv.

  Det är en hel del pengar faktiskt!

 6. 9 Starsystem

  @PLUN:

  Jag håller med dig helt i att samtliga tavlor som inte rör Ubuntu skall tas bort!

  Man börjar ju bli djävla less på detta att det alltid dras in massa andra distar som inte har med Ubuntu att göra!

  Snart startar jag fanimig ett eget LOCO som ENBART supportar Ubuntu och inget annat!

 7. 10 Starsystem

  ”Vi har ju fått vår beskärda del av spammare, troll och rättshaverister och det dessa gör är just att agera tidstjuvar. De ställer till bråk och onödiga diskussioner och för bort fokus från det väsentliga. Just nu verkar långrandiga diskussioner runt regeltolkningar och hantering av benådade permanentbannade regelbrytare vara den aktuella tisdtjuven. Det pyser av försök att misskreditera dem som gör storverk med att försöka hålla ordning. Misstroende och konspirationsteorier är liv och blod för rättshaveristerna.”

  Detta är också mkt. intressant och jag skulle tro att om man var tvingad att betala en medlemsavgift (typ 100:-/år) för att få vara med i Ubuntu-loco så skulle fler vara rädda om sitt medlemskap och därför inte skriva så mkt. crap!

 8. 11 urbananjar

  Jag vet inte om det finns några centrala hinder att ha en sådan avgift, men det skulle onekligen göra folk lite mer rädda om sitt konto, samtidigt som det inte skulle saknas behov av pengarna.

  Jag har tidigare varit mot att vi skulle ha några avgifter eftersom det skulle kräva en del ytterligare administration (kassör, revisorer osv) och ge en sak till att bråka om, men det tål att tänka på igen.

 9. 12/23/2016 @ 19:17:57 In my view, https://ubuntufranborjan.wordpress.com does a excellent job of handling issues of this sort. While sometimes intentionally controversial, the information is generally well-written and challenging.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: