Kalkylprogramsskolan — automatiska listor

03Maj11

Ja, du kommer förstås ihåg den där konserten som vi håller på att planera. Utgiftssidan fick vi koll på förra gången, men intäkterna är mer oklara. Man vet ju aldrig hur många som kommer. Vi sitter där och funderar runt biljettpriser och någon föreslår 150kr per biljett.

=150*C6 blir rätt formel här. Du glömmer väl inte likhetstecknet. Nu blir det halvjobbigt att skriva alla de andra formlerna — nä stopp ett tag. Dem skapar du automagiskt!

Markera den första rutan. Peka på den lilla fyrkanten i det nedre högra hörnet. När muspekaren blir ett ofyllt plustecken är det dags att trycka ner musknappen och dra nedåt i kolumnen. Då fylls det på med rätt formler nedåt i kolumnen.

På samma liknande sätt gjorde jag för övrigt med publik-kolumnen, fast där fick jag fylla i ett par celler 10 och 20 för att programmet skulle kunna gissa vilken sifferserie jag vill ha.

Kalkylprogrammen brukar vara rätt snabba på att gissa listor. Prova att skriva måndag eller januari i en ruta och dra neråt på samma sätt.

Uppgift:

Gör likadana tabeller för biljettpris på 50:- och 250:- också.No Responses Yet to “Kalkylprogramsskolan — automatiska listor”

  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: