Virtualbox 4 får beröm

19Jan11

Sitter du med flera maskiner hemma, som drar ström, väsnas och samlar damm? Kör du Ubuntu till vardags men är tvungen att köra Windows ibland? Kör du Windows men vill prova Ubuntu lite försiktigt? Kör du Ubuntu och vill testa alfan av Natty Narwhal men drar dig för att sabba din välfungerande 10.04 LTS, eller vad du nu kör? Då är kanske Virutualbox något att titta på.

Nu har Virtualbox 4 släppts och den får ovationer av Niclas Andersson på IDG. http://techworld.idg.se/2.1014/1.363965/virtualbox-4-imponerar-stort

Grejen är alltså den att du kör ditt vanliga operativsystem och där gör du ditt vardagsjobb. Sen startar du Virtualbox som ger dig en eller flera ”låtsasdatorer” som du kan köra ett annat OS i eller varför inte samma ifall du vill testa hejdlösa saker som kan gå fel. Du kan nämligen spara kopior av din virtuella maskin. Du kör alltså olika OS i olika fönster på datorn.

Haken är att du behöver en hel del RAM i datorn och även hyfsat med ledigt diskutrymme. Har du det är det bara att åka! Själv har jag inte hunnit testa virtualbox 4 men jag har kört tidigare versioner och även andra liknande program och det är en klart bra idé.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Annonser


No Responses Yet to “Virtualbox 4 får beröm”

  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: