På väg upp ur diket

12Dec10

Jag skrev för någon vecka sedan att läget för Ubuntu Sverige, http://ubuntu-se.org, var bekymmersamt. Även om inte alla problem är ur världen verkar det ändå röra sig snabbt i rätt riktning. En ny team-leader är vald. Man är klar över vilka som verkligen ska räknas som medlemmar i teamet och som därför ska ha något inflytande över verksamheten. Man har också hittat vägar för beslutsfattande och det verkar som att de beslut som fattas både respekteras och genomförs. Likaså verkar man beredd att ta i med hårdhandskarna med dem som stör och förstör.

Jag är inte hundra procent övertygad om att alla beslut är helt optimala, men just nå är det viktiga att man fattar beslut och genomför dem. Blir det fel får man rätta till det efterhand. En förändring behöver dock inte vara fel bara för att vi gamla blir en aning förvirrade och tar lite tid på oss att lära om.

Det är förstås mycket mer som behöver göras och jag är säker på att det finns uppgifter för alla som brinner för Ubuntu och som ställer sig bakom Ubuntus värdegrund. Givetvis behövs det en massa folk som kan teknik och kan hjälpa till med support eller buggjakt. Många andra kompetenser kan komma till minst lika stor nytta. Jag skulle till exempel kunna tänka mig att duktiga marknadsförare, grafiska trollkarlar, översättare, journalister och pedagoger inte kommer att få svårigheter att hitta arbetsuppgifter.

Lönen är trevlig samvaro och den sköna känslan av att ha gjort någonting nyttigt och meningsfullt.


Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Annonser


One Response to “På väg upp ur diket”

  1. 1 Maths

    Alltid skönt med positiva nyheter. 🙂 Då kanske det snart kan bli lite styrfart också.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: