GIMP finns alltid till hands

16Nov10

En fördel med GIMP är att du alltid kan ha programmet till hands. Byter du dator eller operativsystem kan du ändå tanka ner GIMP och det är alldeles lagligt.  Sitter du på någon släktings dator över helgen, så kan du ändå hämta GIMP och fixa med bilder — fråga först bara!  Inget krångel, inga licensnycklar. Själv kör jag Ubuntu, Mac och Windows lite blandat, men GIMP finns nästan alltid till hands eller så hämtar jag det vid behov. På så sätt behöver man bara lära sig ett bildbehandlingsprogram.

Jag träffade en snubbe häromdagen som hade fått sin dator full med virus. Trolig orsak var att han hade pirattankat en crackad Photoshop. Synden straffar sig själv om man säger så.

GIMP får du kopiera hur mycket du vill och det är helt okej att dela med sig av kopiorna eller att installera åt vänner och bekanta. Visa gärna den här skolan samtidigt och häng på, det kommer mera!

För att det ska vara ännu lättare att ta med sig GIMP finns GIMP Portable, som du kan ha med på ett USB-minne. Jag har inte provat, men det verkar lovande. Men just den varianten är bara för Windows. http://portableapps.com/apps/graphics_pictures/gimp_portable De som provat får gärna recensera!

Vanliga GIMP hittar du förstås på…

http://www.gimp.org/

Läs mer… Här är GIMP-skolan

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Annonser


One Response to “GIMP finns alltid till hands”


  1. 1 En startsida för alla som plåtar eller tänker börja « Press Enter News Agency

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: