Kan man använda Ubuntu i stället för Windows

04Mar10

– Kan man använda Ubuntu i stället för Windows frågar sig en av dem som sökt sig till min blogg via Google eller någon annan sökmotor.

– Det tror fan det, är det korta svaret, och inte bara i stället för Windows utan också i stället för Word, Excel, Powerpoint, Photoshop och en hel del annat.

Det långa svaret är:

– Det beror på. Även om det finns runt tjugotusen ypperliga program i Ubuntus förråd, kanske just du behöver något alldeles speciellt program som blir svårt att byta ut. Det enda sättet att ta reda på det är nog egentligen att prova.

Lite nytänkande kan krävas för att byta. Jag menar, du behöver antagligen inte Word, utan du behöver ett ordbehandlingsprogram. Du behöver inte Excel, men däremot ett kalkylprogram. Inte heller behöver du Powerpoint utan ett presentationsprogram.

Sen behöver man inte byta tvärt och alltihopa samtidigt i de flesta fall. Testa Ubuntu i lugn och ro, men ta fram Windows när det kniper. Båda kan samsas på samma dator. Lycka till med bytet.

Läs även andra bloggares åsikter om ,

Annonser


One Response to “Kan man använda Ubuntu i stället för Windows”

  1. 1 Jens

    Jag jobbade tidigare i ett projekt på en stor telekomfirma där vi framgångsrikt redigerade dokument lagrade i word format med olika editorer. En del av oss körde just Word på Windows, ett par andra OpenOffice och en annan Apple’s Pages. Vi stötte inte på några problem.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: