Microsoft jagar pirater — det är bara att tacka och buga!

12Feb10

Nu jagar Microsoft piratkopierade Windows-installationer och det är ju givetvis bara bra. En äkta Ubuntu är förstås mycket bättre än en tjuvkopierad Windows.

Microsoft varnar för att de ”cracks” som används för att aktivera en olaglig windowskopia kan innehålla en massa virus, trojaner och annan ohyra. Det må vara hur det vill med det. Även lagliga windowsinstallationer brukar rätt lätt drabbas av ohyra.

Tyvärr verkar den här piratjaktsuppdateringen vara frivillig. Jag hade gärna sett att den var obligatorisk. Likaså ska den inte inkräkta på funktionaliteten — jag hade gärna sett en digital skampåle som ritade en dödskalle på skärmen och stängde ner datorn.

Nåväl, letar du efter ett äkta operativsystem till din dator och en leverantör som aldrig kommer att misstänkliggöra dig, så vet du var den finns: http://www.ubuntu.com/ Ubuntu får du ladda ner, kopiera, dela ut, sälja, skänka, bränna och installera på hur många datorer du vill. Vi har alltid plats för en till!

Microsoft slår till mot piratkopierare

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Annonser


4 Responses to “Microsoft jagar pirater — det är bara att tacka och buga!”

 1. Hehe, vore kul om Canonical hjälpte Microsoft med att hitta pirater. Men jag antar väl att det skulle försämra Canonicals rykte en hel del.. synd

 2. 2 Harlekin33

  ”Tyvärr verkar den här piratjaktsuppdateringen vara frivillig. Jag hade gärna sett att den var obligatorisk.”

  Jag håller fullständigt med. Då skulle man också lättare se skillnaden i pris mellan Ubuntu och Windows.

 3. 3 urbananjar

  Det finns programföretag med ett gigantiskt kontrollbehov. Microsoft är ingalunda värst i det sammanhanget. Jag har varit med om att behöva knappa in tre olika licensnycklar till program och om licensservrar som biter sig fast i subtila olikheter i hårdvaran — krångel, krångel, krångel.

  I bjärt kontrast står då företag som Canonical, som bara gläder sig åt att programmen får fler användare och som faktiskt använder sig av oss användare som en marknadsförings och distributionskanal. Jag jobbar hellre med dem som litar på mig.

 4. 4 M

  Gillar liknelserna, men det där med o sälja vidare Ubuntu ska du nog akta dig för. Finns vissa ganska otrevliga konsekvenser som kan dyka upp om du delar det vidare över självkostnadspris.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: