Är du äcklig?

19Jan10

Jag har skrivit det innan, men det tål att upprepas. Microsofts Internet Explorer innehåller ett farligt säkerhetshål.

Säkerhetshål förekommer till och från i de flesta program, men det här är särskilt allvarligt, för de ytterst allvarliga konsekvenser det redan fått, jag talar förstås om de hackade kineserna, men också för att programmet är så spritt och för att Microsoft inte utlovat någon rättelse förrän den nionde februari — normalt fixar man fel av den här digniteten inom någon timme — men framför allt för att Internet Explorer är så hårt integrerad i Windows.

En annan webbläsare är ett separat program, som fungerar i ett separat ”rum” i datorn. Går något snett i programmet är skadan relativt väl begränsad till det ”rummet”.

Internet Explorer har direktkontakt med datorns ”hjärta”. Sätter man in en stöt där kan man skaffa sig fullständig kontroll över datorn och använda den till vad som helst, som att skicka spam, sprida barnporr eller för att sabotera andra datorer.

Det är helt enkelt som Niklas Doughrty säger att man är äcklig om man använder Internet Explorer. Du riskerar inte bara din egen dators hälsa utan du riskerar att medverka till alla upptänkliga former av nätkriminalitet.

Men vi behöver hjälp att nå ut med det här budskapet! Svensson vet inte att han har något som kallas en ”webbläsare” och inte heller att den heter ”Internet Explorer”. Han har Internet och ”Internet” är ett blått e. (Ni tror mig inte, men jag vet efter något decenniums IT-supportande) Han vet inte att det finns ”andra Internet”, alltså andra webbläsare, som också kommer åt hans favoritsajter lika bra eller rent av bättre.

Budskapet måste ut på Facebook, Lunarstorm, Bilddagboken och alla andra upptänkliga ställen, förutom bloggar, twitter och så vidare. Alla som kör med ”blått e” ska byta nu om de inte gillar spam och pedofiler.

Givetvis kan man stödja sig på andra argument också. De flesta andra webbläsare bygger på öppen källkod, finns till flera olika operativsystem och är väldigt mycket bättre på att följa webbens standarder. Firefox har också rasande många plugins som många gillar.

Speciellt är det Internet Explorer 6 som måste bort och jag kan tänka mig att det är många mormödrar som behöver hjälp med det. Slå en pling och hjälp till!

På jobbet får du kanske inte byta själv. Ring i så fall IT-supporten och felanmäl. Att ha Internet Explorer 6 kvar är helt klart ett fel på din dator. Felanmäl också webbsidor som inte funkar med andra webbläsare.

Bort med den äckliga Pedofil Explorer!Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,No Responses Yet to “Är du äcklig?”

  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: