När norgehistorierna fastnar i halsen

18Jan10

Vi har väl alla lyssnat till och berättat norgehistorier. Du vet de där historierna som får norrmännen att framstå som sådär sanslöst dumma. Jag vet från säker källa att norrmännen berättar liknande historier om oss svenskar — och de har rätt. Den svenska bananmonarkin ligger i vissa avseenden långt efter.

När det gäller öppna dokumentformat och användande av öppen källkod bör vi ta Norge som förebild, det förstår man om man läser Caught in the act idag.

Nu kan man ju tänka att det är väl ingen konst för Norge att ligga före — de har ju oljan och alla de miljarder den drar in. Men grejen är ju att öppna format och öppen källkod inte bara gör samhället mer tillgängligt och demokratiskt, i längden spar det också pengar. Vi, som har det mer knapert och har sålt vår industri, skickar pengarna till Bill Gates.

I Sverige bekämpar vi piratkopiering med snokande och batonger. Norrmännen gör den onödig genom att använda fria program i skolan, så att eleverna inte har någon anledning att piratkopiera.

Norge har till och med bättre väder. Kolla in http://www.yr.no/ det har blivit min favoritkälla när det gäller väderrapporter.

Läs även andra bloggares intressanta åsikter om , , , , , , , ,

Annonser


No Responses Yet to “När norgehistorierna fastnar i halsen”

  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: