Klicka inte på ett blått e

18Jan10

Nu kommer varningens ord inte bara från tyska myndigheter, som jag rapporterade igår, utan också från franska och svenska. Internet Explorer har ett farligt säkerhetshål. Nå, Microsoft säger att det inte är så farligt, men det är lätt för dem att säga, de riskerar de inte att ruttna i fängelse eller rent av avrättas. Det gör däremot de kinesiska journalister och dissidenter som har blivit hackade på grund av Microsofts slarv.

Klickar du på ett blått e för att komma ut på Internet, använder du Internet Explorer. Då bör du skaffa ett annat program för att surfa på nätet. Det tar högst fem minuter och kostar ingenting att hämta och installera Firefox, Safari eller Chrome. Vilken du väljer är mest en smaksak.

Kör du vidare med Internet Explorer, i alla fall med den urgamla Internet Explorer 6, löper du risk att få din dator kidnappad av otäcka typer ute på nätet. Det går till så att du luras till någon sida på nätet och denna onda sida kör program i din dator som du inte bett om, men som gör något som de onda typerna gillar.

Riskerna verkar vara störst med gamla versioner av Internet Explorer och lite mindre om du har uppdaterat till den senaste versionen, Internet Explorer 8. Ett alternativ, ifall du litar på Microsoft är att uppgradera till Internet Explorer 8, men det brukar ta längre tid och vara krångligare.

Byt nu!

Läs mer hos Caught in The Act, han tar dig  också en teknisk laboration för dig som pallar.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,
No Responses Yet to “Klicka inte på ett blått e”

  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: