Ge något tillbaka

16Jan10

Forum och andra gemenskaper på nätet bygger på ömsesidighet. I början är det naturligt att man mest utnyttjar forumet och att man inte kan ge så mycket tillbaka mer en ett tack och ett leende, men allteftersom hittar man nog fler sätt att ge något tllbaka.

Mest vanligt är det nog att man ställer upp och svarar på frågor i forumet. Det behöver inte alltid vara så svårt. Titta bland gamla frågor och googla, så hittar man ofta ett svar. Dessutom har många glömt att ge lite kött på benen, så det kan räcka med lite kompletterande frågor ibland för att underlätta.

Ta på dig uppdrag! Många forum söker med ljus och lykta efter moderatorer eller folk till andra förtroendeuppdrag. Det är klart du ställer upp!

På andra håll behöver man hjälp med handledningar av olika slag. Kan du inte skriva själv, kanske du kan korrekturläsa, fixa bilder eller något annat.

Goda idéer är ofta uppskattade — särskilt om du ställer upp som frivillig också att genomföra din idé.  Ju konkretare idén är desto större chans att den blir väl mottagen och genomförd. Har du ett färdigt utkast eller någon slags prototyp är framgången ganska trolig.

Folk som tjatar om flummiga idéer som de väntar sig att NågonAnnan® ska genomföra brukar däremot snart göra sig omöjliga — de slösar bort sin egen och andras tid.

På vissa håll är ekonomiska bidrag välkomna och då plockar du förstås fram en liten slant försåvitt du inte är utfattig.

Nu vet jag förstås inte vad du har för resurser och begåvningar. Kanske är du fena på weblayout eller har ett slott där vi alla kan träffas? Kanske är du duktig att teckna eller äger en luftballong? Kanske har du massor med tid? Också udda prylar och förmågor kan komma till pass.

Ingen kan allt men alla kan något!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,No Responses Yet to “Ge något tillbaka”

  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: