Allt i forumet är inte till för alla

13Jan10

Ett forum är, när det är som bäst, ett myllrande samhälle, där en väldig massa olika saker händer, i stort sett samtidigt. Begär inte av dig att du ska vara intresserad av, eller ens begripa, allt.

Hur gör du med tidningen? Vilket läser du först, ledaren eller serierna? Vad än ditt svar är, finns det andra som svarar tvärt om. Erkänn att det finns dagar då du alls inte läser ledaren. Själv läser jag väldigt sällan sporten — det krävs en väldigt lång tågresa utan annan läsning för att jag ska komma dit. Andra kastar sig snabbt över den.

Och tänk i skolan: Hur mycket fattar en förstaklassare av niornas mattelektion ifall han skulle råka hamna där? Förmodligen inte ett skit. Men å andra sidan skulle nog inte niorna fatta så mycket av rektors resonemang med lärarna heller. Ibland har till och med lärarna svårt att hänga med i svängarna när rektor snackar loss!

Människor, som råkar vara med i samma forum, är ändå väldigt olika människor, med olika behov och intressen. Våga erkänna för dig själv att det är vissa saker i forumet som du helt enkelt inte begriper och åter andra som du inte gitter sätta dig in i — även om du skulle kunna, ifall du var tillräckligt intresserad.

Lär dig hitta dina godbitar i forumet. Tavlor eller trådar som är på din nivå och handlar om sådant som intresserar dig. Respektera samtidigt att det finns folk som kan mer eller mindre än du, som är mer eller mindre engagerade än du och som helt enkelt gillar andra saker än du.

En viktig sak för att funka bra i ett forum är just att man respekterar att andra tycker och tänker annorlunda, gör annorlunda, uttrycker sig annorlunda och kan andra saker.

Om man tänker efter var det nog för att träffa människor som kan saker som inte du kan, som du kom till forumet från början. Du behövde hjälp och råd.

Snart upptäcker du att det finns saker som du kan, men som andra inte kan och börjar göra nytta, betala tillbaks, för den hjälp du har fått.

Själva olikheten är styrkan i ett forum!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,One Response to “Allt i forumet är inte till för alla”


  1. 1 Trollen fick mig att minnas « Press Enter News Agency

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: