Ubuntu för pensionärer?

25Dec09

Hittade sökbegreppet Ubuntu för pensionärer i skörden från Google. Självklart är Ubuntu ett lämpligt alternativ för många pensionärer.

Själv har jag bra många år kvar till pensionen och vill inte inskränka mig bara till den målgruppen.

Ubuntu passar lika bra för skogsarbetere, arbetssökande, banktjänstemän, lokalvårdare, hamnarbetare, lärare, studenter och direktörer liksom för ensamma mammor, barn och ungdomar.

Vill man ha en dator som funkar dag ut och dag in utan strul, som inte drabbas av virus är ofta Ubuntu ett gott val. Vill man ha tillgång till massor av program fast man inte har en fet plånbok är Ubuntu ofta ett gott val.

Vill man ha sina program på svenska är Ubuntu ett gott val – men föredrar man något annat språk, så finns nog det också. Behöver man lite hjälp ibland är gemenskapen runt Ubuntu något att hålla sig till.

Själv försöker jag bidra med lite grundkunskaper om Ubuntu, programmen i Ubuntu och runt datorer och program i allmänhet. Förhoppningsvis till glädje för pensionärer, men också för många andra.

Läs även andra bloggares åsikter om ,4 Responses to “Ubuntu för pensionärer?”

 1. 1 Harlekin33

  Little John håller på med nåt som jag tror kallas ”Seniorbuntu”, Kolla med honom hur långt han kommit med den.

 2. 2 urbananjar

  Ja, det ska jag göra. Jag har själv lekt med tanken på en ännu mer avskalad och förenklad variant, kanske inte bara för seniorer.

  Hoppas förresten ingen har missat Edubuntu som riktar sig till barn och ungdom och skolor på alla nivåer.

 3. 3 Maths

  Barebuntu, Simplebuntu, Basebuntu? Där man förenklat ytterligare så att dom som inte vill mecka eller sätta sig in i så mycket nörderi, kan komma igång direkt. Allt från barn till pensionärer.

  Eller så gör man som utvecklarna av webbläsaren Kazehakase. Man skapar ett gränssnitt som kan ändras beroende på hur pass van man känner sig. I Kazehakase kan man välja mellan Beginner, Medium och Expert. Hur mycket man kan göra och hur många saker det är att ta ställning beror på vad man väljer.

  Och så ett vettigt säkerhets tänk, förstås. Där man på en mer avancerad nivå kan göra avsteg från den strikta linjen när man vet lite mer vad man gör.

 4. 4 urbananjar

  >>kan man välja mellan Beginner, Medium och Expert.

  Låter väldigt vettigt på ett plan, men hur får man supporten att funka? Jag menar ifall de som vill ha hjälp kör på Beginner och de som supportar kör på Expert. Riskerar att bli språkförbistring.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: