Mer för studenter

26Nov09

Bloggkollegan Påvel fortsätter sin serie om hur man som student bäst utnyttjar OpenOffice.org med ett avsnitt om formatmallar . Jag kan intyga att formatmallar är något man illa kvickt bör lära sig. Det gäller inte bara OpenOffice utan också er som kör Microsofts kontorspaket. Det är inte kul att ha gjort en innehållsförteckning för hand och sedan tvingas skriva om den för att något ändrar formateringen av dokumentet. Ordbehandlingsprogram fixar såndant automagiskt och gör om så många gånger du behöver.

För er som framhärdar med gamla MS Office ett tag till finns det också ett visst hopp.

Bloggkollegan Little John drar igång en serie med bloggar med instruktioner runt program för Ljud och Film. I kväll kom första delen om ljudprogrammet Audacity. Det ser ut som att vi går mot goda tider för alla som vill lära sig använda öppna program.

Det är trevligt när olika bloggare kan samspela, länka till varandra och bidra med olika pusselbitar som tillsammans kan ge er läsare en bra helhet. Jag måste erkänna att mina kunskaper om ljud och film i datorn är väldigt måttliga, men Little John briljerar på det området och även om jag är rätt hygglig på kontorsprogram, så verkar det tydligt att Påvel slår mig på fingrarna både när det gäller kunskap och entusiasm för ämnet. Det är just detta som öppen källkod i allmänhet och i synnerhet Ubuntu går ut på. Att hjälpas åt och komplettera varandra.

 

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,No Responses Yet to “Mer för studenter”

  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: