Den tredje lektionen

25Nov09

Det finns många skäl att vilja ändra Inställningar i Ubuntu. Ubuntus färgskala är till exempel föremål för ständiga diskussioner. En del av oss älskar den, men andra, också trogna Ubuntu-entusiaster, tycker att det ser förjäkligt ut. Hör du till den senare gruppen, kan jag glädja dig med att det inte är svårt eller tar lång tid att ändra. Vi går igenom hur man bär sig åt i denna, den tredje lektionen av Urbans Ubuntu-skola .

Ändringen går i två steg. Dels byter du tema, dels byter du bakgrund på skrivbordet. Allt det där hittar du under System > Inställningar > Utseende.

Du går in i menyn System > Inställningar

Längst ner hittar du Utseende

Det finns ett antal ”teman” att välja på. Om inget passar din smak och dina behov, finns det fler att hämta på Internet.

Klicka på fliken Bakgrund. Välj en bakgrund som passar det tema som du har valt. Du kan givetvis använda egna bilder eller bilder som du hämtat på Internet. Många vill ha en bild på barnbarnen, huset, båten eller något semestermål och varför inte? Klicka på Lägg till för att lägga till en egen bild.

Så här blev det.

Läxa

  1. Fixa ett snyggt utseende för Ubuntu, som passar din smak
  2. Titta igenom de övriga inställningarna och se om det är något du kan göra bättre

Den fjärde lektionen

Det funkar inte i köket ifall inte någon diskar ibland. Bilen funkar inte om man inte tankar och kollar olja, däcktryck och spolarvätska någon gång. Nästa lektion kommer att handla om systemadministratören som pysslar om din dator.

Vi har ingen kursavgift, det skulle utestänga dem som har ont om pengar, men sätt gärna in en femtiolapp eller så på pg 729029-9 ifall det trillade in någon lön idag.

Läs även andra intressanta bloggares åsikter om , , , , ,No Responses Yet to “Den tredje lektionen”

  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: