För studenter

23Nov09

Bloggkollegan Påvel drar igång en bloggserie om hur man skriver sin C-uppsats, D-uppsats eller rent av doktorsavhandling med OpenOffice. Eftersom jag själv jobbar på en högskola, ja efter nyår en del av ett universitet, och har massor av kontakt med studenter, och forskare ser jag att det är en väldigt bra idé.

Sen tror jag att många, som inte skriver fullt så akademiska texter kommer att kunna dra nytta av ett och annat ur den här serien. Jag menar redan på högstadiet skrivs det rätt avancerade rapporter nuförtiden, för att inte tala om på gymnasiet. Dessutom skrivs det utredningar, planer och rapporter av diverse slag på de flesta lite större arbetsplatser.

Det forskas också friskt också utanför den akademiska världen, bland hembygdsfolk, amatör-ornitologer, dito botanister och säkert på många andra håll. Säkert har ni som håller på med sådant ett och annat att att lära av Påvel.

OpenOffice finns med redan från början om du kör Ubuntu. Kör du Mac eller Windows kan du enkelt ladda ner och installera det.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Annonser


No Responses Yet to “För studenter”

  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: