Sex argument för Ubuntu

15Nov09

UbuntuLogoDatorer kan vara nog så krångliga, men det finns många olika sätt att förenkla tillvaron vid datorn. En del problem löser man lättast på det ”gordiska” sättet; släng ut skiten och börja om! Jag tänker presentera sex argument för att du ska installera Ubuntu nästa gång.

  1. Ubuntu är enkelt. ”Det bara fungerar” är något av ett varumärke för Ubuntu. Ubuntu kommer fullmatat med program. Du är igång med datorn efter cirka en halvtimme. Att installera fler program är enkelt eftersom allt hämtas från ett ställe.
  2. Gemenskapen runt Ubuntu är inte bara trevlig. Du kan få hjälp dygnet om i vårt forum, till och med få en egen fadder om du känner dig förvirrad.
  3. Ubuntu är säkert. Virus, maskar och spionprogram är i det närmaste okända. Ubuntu, är byggt för säkerhet från början. Du kan med andra ord surfa lugnt och tryggt!
  4. Ubuntu är lärorikt. Du kommer snabbt igång och det mesta känns välbekant, men det finns tusentals nya saker att utforska. Lyssna på tipsen från dina vänner i ubuntugemenskapen. Det finns alltid något nytt att prova och lära sig.
  5. Ubuntu är fritt och öppet. Ubuntu får du använda,  dela ut eller kopiera till grannen. Du får till och med ändra i programmen (öppen källkod) vilket gör att tusentals duktiga programmerare hjälper till att utveckla och förbättra.
  6. Ubuntu är gratis. Det är bara att hämta på Internet, det är alldeles lagligt.

För några veckor sedan släpptes en splirrans ny version av Ubuntu. Ubuntu har blivit ännu enklare, ännu snyggare och ännu bättre – kom med du också. Ubuntu är till för alla.

program2.png
Ubuntu kommer med många program redan från början och det är lätt att hitta bland dem

Hjälp får du på Ubuntus officiella gemenskap i Sverige:

http://ubuntu-se.org

Läs även andra bloggares intressanta åsikter om sex, tips, virus, ubuntu, linux, öppen källkod

Annonser


One Response to “Sex argument för Ubuntu”


  1. 1 Sex gör Ubuntu intressant « Ubuntu från början

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: