Som Windows fast bättre

14Nov09

UbuntuLogoJag introducerade i morse begreppet operativsystem och nämnde att Ubuntu är ett sådant.  Windows är ett annat. Med tanke på att den här bloggen heter Ubuntu från början, bör du som läsare ha kunnat gissa att den kommer att handla rätt mycket om Ubuntu.

Att jag tänker skriva om detta är förstås för att jag tror att du som skulle ha nytta och glädje av Ubuntu ifall du bara vågade prova. Miljoner människor runt om i världen använder redan Ubuntu och nu har alltså du chansen.

Att använda Ubuntu är inget som jag tror du kommer att tycka är speciellt svårt eller krångligt, men det är förstås några saker som ser annorlunda ut, finnas på andra ställen eller funkar annorlunda.

Skärmbild1

Färgskalan är lite annorlunda än i Windows. Vänligt mot ögonen, men skulle du inte gilla den, är det busenkelt att byta färger och skrivbordsbakgrund.

Skärmbild-6

Ubuntu kommer redan från början fulladdat med de nödvändigaste programmen och dem hittar du under knappen Program längst uppe till vänster. Det finns ingen Start-knapp.

Programmen ligger välsorterade under respektive kategori och inte i den kökkenmöding vi vant oss vid i vissa andra system. Nämner inga namn

Programcentral för Ubuntu är nyckeln till att lägga till ytterligare program från Ubuntus förråd. Det är väldigt enkelt att lägga till fler program. Tusentals program finns i förråden, bara att hämta.

Jag hoppas du blivit nyfiken, men nu tar vi en paus från rundvisningen…

Ta mig till del 2

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Annonser


No Responses Yet to “Som Windows fast bättre”

  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: